A Generous Heart Center is born, Thuisbasis voor o.a. het Life Mastery Project gevonden en gekocht !

 Zaterdag 22/09 Immoweb – Te koop : “La Ferme du Chateau d’Hambraine”.  Een gastenverblijf voor pelgrims op weg naar Compostella, met zen-dojo, een Wijze oude Eik, .. het voelde op een of andere manier als een tempelplek, de plek die we zochten.
Dinsdag 25/09 Ontmoeting met Françoise, de bewoonster, een prachtige bezielde vrouw. Ze vertelt dat de plek een eeuwenoude helingsplek is, een bijzondere energie in zich draagt en over haar verlangen om deze aan de juiste mensen over te dragen.
Donderdag 27/09, 2 dagen later, ik teken voor akkoord, mijn bod is de vraagprijs, ik wil niet onderhandelen, zo voelt het, iets in me zegt dat het niet gepast is te onderhandelen, iets in me gunt haar dit bedrag. Françoise heeft 20 jaar alleen voor de plek gezorgd, ze gemaakt tot wat ze nu is, de gedachte dat ze nu eindelijk ook financieel de vruchten mag plukken, te mogen rusten in ‘zijn’, de essentie van het oer-vrouwelijke, maakte me blij.
Françoise is ontroerd, ze kon het haast niet geloven. Tranen van blijdschap rolden over haar wangen, eindelijk kon ze de plek overdragen wetende dat deze helingsplek, met zo veel liefde door haar voorbereid, in goede handen is. Ze deelt over het eeuwenoude verleden van de plek, de generaties vrouwen, ingewijde vrouwen, spirituele vrouwen die er gewoond hebben, hun wijsheid in stilte overdragend, veelal misverstaan door de mannen. Het is een plek waar heling nodig was. Ze vertelde dat ze me herkend had, als door de plek ‘gekozen’, hoe de generaties vrouwen in een kring rond ons waren ‘verschenen’ toen we onder de eik stonden. Ze had het toen niet meegedeeld, om ons in alle vrijheid te laten kiezen, om ons niet te beïnvloeden.
Hoe mooi ook de gedachte, een plek overgedragen door een vrouw aan een man, een plek waar het vrouwelijke, de moeder Aarde, de Godin, het mannelijke ondersteunt. Het ‘Zijn’ als basis voor het ‘Doen’. Het Life Mastery Project heeft zijn Bronplek gevonden !
Om 13u kwam ik toe, om 23u ging ik naar huis. Het werd een moment van tijdloze vreugde. Françoise, Frédéric (de makelaar) en ik (Janneke was er bij in gedachten) dronken een heerlijk glas Prosecco rond de keukentafel. We zaten als het ware in een kring van licht, gehuld in liefde, tijdloze verbondenheid. We eindigden in een ½ uur durende stille omhelzing. Nooit eerder gezien, gaf Frédéric toe. Frédéric was al lang niet meer makelaar, hij was als een broer geworden.
Ik denk nu terug aan het andere pand dat we een jaar eerder wilden kopen, een prachtig kasteel, maar wat een armoede, de generositeit was er zoek.
Waar het om gaat is juist die generositeit, het is de kern waar het voor ons over gaat, het is de bevestiging van een innerlijk weten, dat wij Goddelijke wezens zijn en dit ook dienen te leven. Janneke en ik kunnen niet wachten om de vele mensen te verwelkomen om ook in hen het Meesterlijk gevoel van Overvloed wakker te maken, een Genereus Hart voor de wereld, het Generous Heart Center is geboren.

Een gedachte over “A Generous Heart Center is born, Thuisbasis voor o.a. het Life Mastery Project gevonden en gekocht !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *