Mijn motorblok om zeep, zonder olie gereden .. slim hé! Maar wat betekent het?

Maandag 26 november 2018

Vorig week was ik in Nederland en opeens ging mijn controlelampje van de wagen branden, lage oliedruk. Mijn eerste reactie was er een van, ‘geen probleem’, die motor kan niet stuk. Voor de zekerheid toch maar even langs een garage gaan. 2 km, dat moet wel lukken, dacht ik. Rustig aan, niets forceren. Bij de garage aangekomen, les 1. Neen, vandaag kunnen we er niet naar kijken, we zitten vol, morgenochtend! Ok dan maar. Loslaten. Ik haal mijn Brompton vouwfiets uit de koffer en rijd door de velden. Genietend van de zon, zittend op een bankje. Heerlijk zo’n onverwacht loslaatmoment! Blijkt nu dat ik niet met de auto had moeten rijden, cilinders beschadigd, oliepomp stuk, turbo er aan. Hun advies, gewoon nieuw gereviseerde motor steken, 6500€, .. slik!
Ik merk dat ik het zoals gewoonlijk eerder filosofisch opneem. Bij mij gaat dat altijd als volgt: eerst ben ik helemaal (of zeer behoorlijk) in vrede met wat er zich aandient, daarna voel ik wat het echt met me doet en vervolgens gaat mijn hoofd malen, waarna ik het terug tot rust roep en de vrede terugkomt. Maar dus eerst het hoofd: “Wat betekent dit?” De motor, het kloppend hart van mijn wagen. De wagen die me overal heen brengt, in binnen en buitenland. Onlangs zei ik nog tegen mijn wagen (Audi A6), dat ik blij was dat hij me zo trouw overal bracht. Dan streel ik even over de motorkap en geef hem een liefdevolle zegening, in het vertrouwen dat hij me nog veel rijcomfort zal schenken.
Maar dus, wat betekent het? Zonder olie, droog rijden? Onvoldoende rust inbouwen, forceren? In New Age groepen wordt er altijd gezocht naar een betekenis. Niets van dit alles. In Life Mastery zeg ik dat het niet zozeer is wat je denkt in zo’n situatie maar veeleer het gevoel dat het bij je oproept als het je overkomt, dat van belang is. Dit gevoel, dit wilde je ervaren. Ik merk dat ik er ontspannen bij blijf. Ontspanning dus, een diepgaande uitnodiging om telkens opnieuw ontspanning te kunnen leven. En hier zie ik dat Life Mastery in mezelf goed verankerd is. Vroeger zou ik spontaan gevloekt hebben, klagend over mijn tegenslag. Nu, kan ik het in liefde omarmen.
En ja, wat maakt het uit, 6500 € is een bom geld, maar ik heb het, dus, ik betaal en vergeet het gewoon. Ondertussen rijd ik met een rammelende vervangwagen en ben ik alweer in blijde verwachting. Over een weekje besef ik nog maar eens temeer hoe fijn het is om lekker in mijn Audi te rijden. En dat geld, ik zal het nog wel even voelen als ik op de betaalterminalknop duw maar eerlijk, hoe druk kunnen we ons soms maken (bv. over een verkeersboete), maar eens betaald is het vergeten. Het is vooral de weerstand vooraf die pijn doet, waarom dan vechten?! De moraal van het verhaal is dat een situatie een uitnodiging tot keuze is: kiezen voor vechten tegen, ons hoofd breken, of gewoon voor eenvoud, liefdevolle verwelkoming van dat wat we gecreëerd hebben. Voelen dat de liefde sterker is dan de frustratie of onmacht is onmetelijk krachtig. Het herinnert me er opnieuw aan dat ik Liefde ben, en al de rest, bijzaak is.

Een gedachte over “Mijn motorblok om zeep, zonder olie gereden .. slim hé! Maar wat betekent het?

  1. Knap van je Bart, nu nog de garagist overtuigen dat je niet in euro betaald maar met liefde, ik ben nieuwsgierig,en aan mijn geliefde (Audi a 6 ) zou ik vragen om ook wat liever te zijn en mij tot thuis te brengenmet liefde natuurlijk,en de levensles is soms is naar je olie kijken als je met de wagen rijd!! Ludo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *