Onvoldoende middelen of onvoldoende vertrouwen ?

Donderdag 1 november 2018 – Allerheiligen

Vandaag lig ik uitgeteld in bed. De laatste dagen waren zo intens dat mijn energiesysteem blokkeert. Ik probeer alles gestroomlijnd te laten verlopen maar ongemerkt ben ik toch aan het forceren.
Het hele proces van aankoop van het Katalpa Life Center is toch wel confronterend. Er is die grote droom waar ik voor ga: mensen helpen Thuis te komen bij hun diepste zelf en van daaruit hun creatiekracht aanspreken om zo mee te helpen aan de transformatie van het bewustzijn en de manier van leven en werken in de samenleving. Een thuiskomplek creëren voor mensen van het Life Mastery Network (in wording) voelt gewoon juist. Toen we la Ferme du Chateau d’Hambraine bezochten, wist mijn hoofd dat het nog een hele klus zou worden, ik voelde echter in mijn buik een duidelijke ‘verticaliteit’, een uitlijning van mijn energiesysteem, een duidelijke ‘ik heb hier geen keuze, ik moet dit doen!’. De beslissing namen Janneke en ik de dag zelf nog. 2 dagen later was de verkoopovereenkomst getekend. Ik had een idee hoeveel financieel haalbaar was, daarop had ik me gebaseerd. Nu wordt het echter concreet, zo veel geld?! En nog zo veel om het mooi te maken en om te doen vooraleer we gasten kunnen ontvangen naar de norm van vandaag. Ik houd van schoonheid, harmonie, een consequent doorgevoerde huisstijl. Ik denk weer groot, wellicht perfectionistisch. Het hele project neemt dan zo grote proporties aan dat mijn energiesysteem in angst schiet. Dit is wat er nu gebeurde. Ik tracht de spanning te voelen, de misselijkheid toe te laten, te glimlachen naar de angst. Angst waarvoor? De verkeerde keuze gemaakt te hebben. Ik was financieel onafhankelijk, ik kon ervoor gekozen hebben om de rest van mijn leven te genieten, als het ware ‘met pensioen’, lekker comfortabel. En nu ben ik gesprongen in iets waar ik een diepe visie voor voel, maar niet weet ‘hoe’ het concreet vorm moet krijgen. Ik zal zelfs maandelijks geld moeten betalen aan de bank, .. ik heb geen keuze meer, ik ‘moet’ nu ‘geld verdienen’!  Zo lag ik vandaag in bed, alles leek ineens te groot. Ademen, omarmen, verwelkomen, .. rusten, loslaten, .. stil worden. Uiteindelijk lukte het me om innerlijk met mijn gidsen te spreken en wat kwam er door: “wees trouw aan je eigen LM methode, je ‘wat’ is helder, je ‘hoe’ zal je ontdekken. Het probleem is niet het financiële, het is je gebrek aan vertrouwen!”. Dit resoneert in me.
We zijn geneigd te zeggen dat we iets niet kunnen doen omdat we niet genoeg middelen hebben, de waarheid is echter dat we iets niet doen omdat we onvoldoende vertrouwen hebben.
Ik ben vastbesloten mijn vertrouwen nog maar eens te verdiepen. Ik ben gesprongen. Dit hele project is een sprong in vertrouwen. Het vertrouwen dat niet ‘ik’ maar iets groters door mij heen werkzaam is. Niet ‘ik’ weet ‘hoe’ het nu verder moet. Overgave is de opdracht, open staan opdat alles kan ontplooien, moeiteloos, liefdevol, genietend, vreugdevol. Tja, ziek zijn kan soms nodig zijn om de teller even op nul te zetten en weer bij de essentie te komen: vertrouwen in het Grote Leven dat zo zijn eigen plannen heeft en me uitnodigt om nederig in overgave te gaan. Een mooie paradox: nederig in overgave aan mijn eigen Grote Zelf dat Weet! Vertrouwvol, stap voor stap ..
Het centrum wordt een incubatorplek waar we dit samen kunnen gaan exploreren, en dan uitdragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *